Over ons
DeltaIoT
DeltaIoT ontwerpt innovatieve sensor-oplossingen met de focus op geodetische en geotechnische vraagstukken. Het vakgebied geodesie draait om de wetenschap die zich bezighoudt met de vorm en afmetingen van de aarde. Veld-ingenieurs, ofwel landmeters, gaan iedere dag op pad voor onder andere aannemers, overheden en nutsbedrijven. Zij bieden sinds jaar en dag de klassieke ‘u vraagt, wij draaien’-oplossingen.
DeltaIoT vindt dat dit anders kan. Namelijk door gebruik te maken van de industriële Internet of Things (IoT), de continue uitwisseling van gegevens tussen de fysieke en de digitale wereld. Kleine, slimme sensoren voorzien in de informatiebehoefte die consumenten, bedrijven en overheden tegenwoordig hebben. Dit soort informatie geeft inzicht in de actuele gezondheid van hun assets en projecten. Met als doel de kosten en risico’s optimaal te beheren.
DeltaCube
De huidige handmatige inwinningsmethodes zoals bijvoorbeeld automatische waterpas of ‘Robotic Total Station’-instrumenten kunnen niet of slecht in de gewenste realtime informatievraag voorzien. Ze brengen hoge aanschafkosten mee, waardoor ze lastig op te schalen zijn. En ze zijn ontwikkeld om door de landmeter in het veld bediend te worden. Ze kunnen alleen autonoom functioneren met kostbare externe voedingen, omdat ze geen slimme telemetrie en ultra low power-oplossingen ingebouwd hebben.
DeltaCube is de eerste IoT-oplossing op basis van low-cost precisie-GPS die speciaal ontwikkeld is voor geodetische doeleinden. DeltaCube kan worden ingezet voor diverse geodetische en geotechnische vraagstukken. De eerste uitgewerkte toepassing is de inzet bij het meten van zakbaken in de grond- weg- en waterbouw.
Team
Ons team bestaat o.a. uit embedded hard- en software-ingenieurs en geodetische ingenieurs, gespecialiseerd in IoT. Onze geodetische ingenieurs hebben daarbij voor GPS-metingen specialismen op het gebied van ‘Real Time Kinematic’ en ‘Post Processing Kinematic’.
“Mijn opa had bij het KNMI al een fascinatie voor wat deze aarde beweegt. Met mijn opleidingen Geodesie/Geo-informatica en Fysische Geografie heb ik deze passie onbewust in mijn genen meegekregen.
Na mijn studies heb ik bij verschillende ingenieursbureaus uiteenlopende ervaringen opgedaan op het gebied van metingen bij omgevingsbeïnvloeding bij infrastructurele projecten. De “Internet of Things” (IoT) industrie biedt tal van nieuwe mogelijkheden op het gebied van omgevingsmonitoring. Iets wat mij de afgelopen jaren zeer heeft geïntrigeerd.
Tijdens mijn loopbaan ben ik erachter gekomen dat innoverend ondernemen voor mij een belangrijke drijfveer is om zaken voor elkaar te krijgen. Om sneller in te springen op de innovatieve vraagstukken van de geodetische markt ben ik in de zomer van 2020 gestart met het opzetten van DeltaIoT.”
“Ik ben vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van DeltaCube.
Daarbij draag ik zorg voor alle investeringen binnen het project en ben ik een gedreven ondernemer met een groot netwerk in de woningbouwsector en projectontwikkeling.”
“Ik heb een master-opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek gedaan op de TU Delft. Daarbij ben ik afgestudeerd op een lasercommunicatie-terminal voor kleine satellieten.
Als freelance elektronisch en embedded ingenieur ontwikkel ik apparaten, aansturingen en sensoren voor mijn opdrachtgevers. Dit is heel divers: van draagbare meetinstrumenten voor offshore gebruik, tot slimme sloten, tot 3D-scanners voor op robots.
Voor DeltaIoT ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de elektronica in de DeltaCube. De sensoren, de antennes en het GNSS-ontvangst. Maar ook de behuizing in kunststof spuitgietwerk en lasergesneden staal. Verder beheer ik de productie van alle verschillende onderdelen van de DeltaCube.”
“Met een MSc in Lucht- en Ruimtevaarttechniek, mijn thesis over machine learning, gecombineerd met vele interesses, heb ik mijzelf ontwikkeld als een brede probleemoplosser.
Ik heb ervaring met data-collectie, analyse en visualisatieplatformen. Ontwikkelde besturingssystemen voor edge devices in vorige projecten, waardoor ik in bijna het gehele traject van de DeltaCube betrokken kan worden.
Zo heb ik het besturingssysteem ontwikkeld voor de DeltaCube. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de algoritmes en platformen voor zowel het verzamelen en verzenden van de data als ontvangen op onze server. De GNSS data-processing en de visualisatie van deze resultaten op ons eigen dashboard zijn ook van mijn hand.”
“Bij DeltaIoT houd ik me met allerhande technische en operationele zaken bezig. Dit omvat onder andere het productieproces, het in bedrijf stellen, onderhouden en support van de DeltaCube devices. Daarnaast het meedenken over nieuwe ontwikkelingen en begeleiden van het ontwikkelproces.
Vanuit mijn achtergrond in de elektrotechniek heb ik bij verschillende werkgevers deze facetten los van elkaar ervaren. Nu ga ik dit bij DeltaIoT allemaal combineren.“
“Naast mijn master Medicinal Chemistry ben ik gedreven om mijn kennis te verbreden in andere bedrijfstakken. Als allround projectmedewerker ben ik verantwoordelijk voor veel diverse taken binnen DeltaIot.
Met veel bewonderding keek ik als klein meisje naar mijn vader die zijn eigen bedrijf opstartte. Nu vind ik het erg leuk om zelf bij te dragen aan de startup-fase van DeltaIot. Met veel plezier ben ik begonnen aan deze uitdagende en unieke kans bij dit mooie bedrijf.“
DeltaIoT. Where IoT meets geodesy
Wil je meer weten over onze innovatieve oplossingen in de geodesie? Neem contact op.