DeltaCube
DeltaCube is de eerste IoT-oplossing op basis van low-cost precisie-GPS die speciaal ontwikkeld is voor geodetische doeleinden.
DeltaCube kan worden ingezet voor diverse geodetische vraagstukken. De eerste uitgewerkte toepassing is de inzet bij het meten van zakbaken in de grond- weg- en waterbouw.
De DeltaCube heeft een waterdichte polyester behuizing ter grootte van een halve voetbal, die bovenop een zakbaak wordt bevestigd.
Hij is voorzien van elektronica met zendmodule, een batterij en zonnecellen, dus volledig zelfvoorzienend en autonoom. Aan de onderzijde zit optioneel een LIDAR afstandssensor om ook de hoogte en dikte van het zandpakket te bepalen. Aan de buitenzijde is de Deltacube uitgerust met een adapter voor eenvoudige installatie bij elk type zakbaak.
1. Minder fouten
Het inwinnen van de meetgegevens bij grote aantallen zakbaken is voor de landmeter een arbeidsintensief en dikwijls eentonig werk waarbij concentratieverlies op de loer ligt. Het maken van een menselijke fout kan hierbij gemakkelijk insluipen. Denk aan verkeerde puntnummering of het incorrect aanmeten van de zakbaak.
Bij het gebruik van DeltaCube zullen aanzienlijk minder menselijke handelingen nodig zijn, waardoor de kans op fouten sterk afneemt.
2. Continu
Door de geborgde continuïteit van datalevering wordt de projectsturing verbeterd.
Dit zal resulteren in een efficiënte uitvoering en het tijdig aanbrengen van nieuwe zandlagen of het starten van een volgende uitvoeringsfase.
Dat is een grote verbetering ten opzichte van ouderwetse meettechnieken.
3. kostenbesparend
Onze geverifieerde business case toont aan dat DeltaCube kan concurreren met de tarieven van landmeters waarbij grote aantallen zakbaken eens per week worden gemeten.
Voor projecten met zakbaken waarbij de bereikbaarheid slecht is of veel reistijd in beslag nemen, is DeltaCube direct een game changer.
4. Veilig en duurzaam
De landmeter zal niet meer op pad hoeven om te meten.
Dit betekent dat gemotoriseerde activiteiten zowel op de weg als op het bouwproject zal afnemen, wat zorgt voor meer veiligheid en minder CO₂-uitstoot.
DeltaCube in de praktijk: project Sterke Markermeerdijken
De Markermeerdijken beschermen zo’n 1,2 miljoen Noord-Hollanders. Stelt u zich eens voor dat deze dijken het zouden begeven. Wateroverlast, economische schade en misschien zelfs gevaar voor mensenlevens kunnen daarvan het gevolg zijn. Daar moet u toch niet aan denken?
Veilige dijken
Ons klimaat verandert. Dat betekent dat we vaker te maken krijgen met hoogwater. Daarom stellen we zwaardere eisen aan onze dijken. Grote delen van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam voldoen niet aan deze veiligheidseisen. Het project Sterke Markermeerdijken gaat daar wat aan doen en DeltaCube is daar onderdeel van.
DeltaIoT. Where IoT meets geodesy
Wil je meer weten over onze innovatieve oplossingen in de geodesie? Neem contact op.